Vrei să postești, dar te umpli de păcate…

0 1.399

Postul Nașterii Domnului, sau Postul Crăciunului, este un motiv în plus pentru creștini să se abțină de la poftele trupești. În această perioadă, credincioșilor li se recomandă să renunțe la carne, lactate și ouă. Dar mai important este să aibă gânduri curate și să facă fapte bune.

Chiar și cei care-și doresc să țină post, mulți dintre ei nu pot. Nu că ar fi prea pofticioși, dar pentru că nu le permite bugetul.

„Prețurile sunt foarte mari, nu ne ajung. Azi am cumpărat cartofi cu 5 lei, de aceea nu ținem post. Să mai țin post, o să mor în genere.”

„Țin post, mă duc să cumpăr niște ciuperci, roșii, dar totul este scump. Mă duc peste să caut mai ieftin, prețurile sunt foarte mari, pensia este foarte mică, îmi trebuie să cumpăr și medicamente. Nu știu ce vom face mai departe. Comunalele ne pun la pământ. Unde-i Maia Sandu, de ce face așa dreptate rea?”

„Nu țin post, căci în Biblie nu scrie nimic despre asta. Asta nu este cel mai important pentru Dumnezeu, asta au impus preoții.” 

Fie că postesc sau nu, prețurile umflate îi afectează pe toți. Vinovați de situație se fac, ca întotdeauna, cei de la Guvernare.

„Post nu țin, dar vreau să vă spun că prețurile nu corespund salariilor noastre.”

„Pe cei de la conducere de-i legat, să-i ducem în sat să le dăm câte o lopată și pe toată ziua la muncă cu câte 100g de pâine și un pahar cu apă, iar ce vor face din bani, să meargă în buget.”

Pe fundalul scumpirii carburanților, au crescut și prețurile la produsele alimentare.

         Mai mult, experții prognozează pentru primul trimestru al anului viitor o creștere a inflației cu 14%, ceea ce va duce, inevitabil, la un alt val de scumpiri.