ABC – UL FERMIERULUI , duminică, ora 16.00 – Emisiune de informare a fermierilor (bazate pe instruirile organizate de ONG – uri, companii sau experți și prezentare practică).
ABC-ul Fermierului
DESPRE ANTREPRENORIATUL DE SUCCES ÎN CULTIVAREA LEGUMELOR ÎN SERE
Tot mai mulți agricultori din țara noastră optează pentru cultivarea legumelor în spații protejate. Serele oferă o productivitate mai înaltă, iar asta înseamnă profituri mai mari. Cum să cultivi legume în spații protejate cu investiții…
CÂT DE PROFITABILĂ POATE FI O AFACERE ÎN LEGUMICULTURĂ?
Cum să inițiem corect o afacere în legumicultură, care sunt pașii ce trebuie respectați, cum putem accesa fonduri europene și ce ar permite agricultorilor din R. Moldova să acceseze noi piețe de desfacere, aflați de la Andrei Zbancă, doctor…
START-UP ÎN APICULTURĂ – SECTOR NECESAR ȘI DE PERSPECTIVĂ
Te-ai hotărât să devii apicultor? Lansarea unei afaceri în acest domeniu necesită pasiune, dăruire și multă răbdare. Pentru a face acest lucru va trebui mai întâi să primiți o pregătire adecvată și profesională care vă va permite să…
AVEM TOT MAI PUȚINE PĂDURI ȘI APE, ȘI TOT MAI MULTE GUNOAIE
Sortarea deșeurilor este o problemă globală. Iar Datele Biroului Național de Statistică arată că, anual, moldovenii aruncă aproape patru milioane de tone de gunoi, jumătate din care provine de la întreprinderi. Și nimeni nu cunoaște volumul…
AGRICULTURA DE PRECIZIE ȘI AVANTAJELE AGRICULTURII ECOLOGICE
Astăzi, agricultura digitalizată, dar și cea ecologică elimină riscul pierderilor anuale. Tehnologiile de ultimă generație oferă mai multă precizie, ajutându-i pe fermieri să dezvolte o afacere de succes.Ce presupune agricultura de…
Cum să creștem struguri de masă pentru export
Strugurii sunt un simbol al R. Moldova. Producerea strugurilor pe meleagurile noastre are o istorie de peste 5.000 de ani, cu trasee comerciale pentru vin și struguri de masă stabilite de secole.
Republica Moldova ocupă locul 15 în…
CUM SĂ PRODUCEM MERE DE CALITATE, PENTRU EXPORT
În Republica Moldova, sunt aproximativ 56 000 hectare de livezi de meri, ce dau o recoltă anuală de aproximativ 500 000 de tone. Tot mai mulți fermieri renunță la livezile tradiționale și plantează din cele super-intensive, care sunt mult…