VIDEO/Elon Musk creează primul centru care prezintă transportul viitorului

0 80

”Boring Company” a lui Elon Musk a permis presei o primă privire asupra ”Las Vegas Loop”, care este un centru vizionar, care arată viitorul transportului după conceptele milionarului excentric.

 

”Las Vegas Convention Center Loop” (denumirea totală), este primul proiect de buclă la scară largă al companiei lui Musk, care a fost finalizat și este pe cale să fie lansat comercial.

 

Pornirea tunelului Musk a finalizat proiectul de 50 de milioane de dolari în puțin peste un an

 

Centrul deține un sistem, denumit ”Boring Company Loop”, ce este format din tuneluri în care vehiculele electrice autonome Tesla călătoresc cu viteză mare între stații pentru a transporta oameni în interiorul unui oraș.

 

Deși ambiția este de a avea sisteme complexe de tuneluri sub orașe întregi, ”Las Vegas Convention Center Loop” are o lungime destul de modestă cu doar trei stații, dar speranța este să fie conectat în cele din urmă la un sistem mai mare în Las Vegas, care va conecta tot orașul.

 

În această săptămână, au invitat câteva mass-media locale pentru prima dată și unii dintre ei au distribuit videoclipuri:

 

 

 

 

La momentul actual vehiculele din centru nu merg mai repede de 60 km pe oră și nu sunt conduse autonom.

 

Compania a vorbit anterior despre viteze mai mari de 200 km pe oră și despre vehiculele care se conduc singure în tuneluri, dar se pare că conceptul este încă departe de realizarea finală.

 

Deși pare cu siguranță destul de încet acum, sistemul de tuneluri pretinde o capacitate impresionantă de a muta 4.400 de persoane pe oră prin teritoriul centrului.

 

În cele din urmă, viteza ar putea fi mărită pe măsură ce Tesla trece la o versiune autonomă a sistemului, iar călătoriile ar putea deveni mai lungi odată cu extinderea acestui sistem prin oraș.

 

Sursa informației: https://electrek.co/2021/04/09/elon-musk-boring-company-las-vegas-loop-proves-quite-boring-first-rides-no-autopilot/