(VIDEO) AgriTech: Pulverizatorul autonom „se târăște” sub jgheaburi de căpșuni

0 111

Compania de cultivare a căpșunilor HG Eerenburg din Nispen (Olanda) a dezvoltat un vehicul autonom pentru protecția culturilor în tuneluri.

Compania de cultivare a căpșunilor a dezvoltat un robot autonom pentru protecția culturilor sub jgheaburi într-o seră cu folie. Este un vehicul autonom care circulă sub jgheaburi care atârnă la 1,25 metri deasupra solului. Vehiculul poate conduce cu patru roți și are patru duze pentru susținerea aerului. Robotul are o înălțime de aproximativ un metru și este alimentat electric de un motor cu ardere.

Foto: HG Eerenburg

În timpul pulverizării, locația este determinată cu GPS. Mașina are două sfere GPS (una în față și una în spate). O recepție bună necesită ca acești receptori să ajungă deasupra recoltei și, prin urmare, și deasupra jgheaburilor de aluminiu.

Foto: HG Eerenburg

De aceea, receptoarele GPS sunt plasate pe un stâlp extensibil hidraulic. Vehiculul manevrează într-un ritm rapid către calea adiacentă în timp ce nu utilizează recepția GPS. În schimb, folosește un program de simulare în combinație cu o cameră 3D.

Photo: Joost Stallen

Pulverizarea se face cu o viteză de 5,4 kilometri pe oră. Stropirea unei sere de 4 hectare durează aproximativ cinci ore. Ideea este de a utiliza și vehiculul autonom pentru distribuția dozată a inamicilor naturali pe cultură.

 

Sursa informației: https://www.futurefarming.com/Machinery/Articles/2021/7/Autonomous-sprayer-crawls-underneath-strawberry-gutters-768301E/