(VIDEO) 3 pădurari roboți concepuți să reabiliteze pădurile lumii

0 45

Segev Kaspi, student la design industrial, a conceptualizat un echipaj de roboți forestieri pentru proiectul său de absolvire de la colegiul Shenkar din Israel. Cu roluri care includ plantarea semințelor și analiza datelor, „druizii pădurari” sunt concepuți pentru a sprijini eforturile de reîmpădurire și gestionarea durabilă a pădurilor.

Reunind două lumi opuse – natura și tehnologia -, Kaspi își propune să stimuleze conversația privind creșterea CO2 atmosferic și importanța reabilitării pădurilor noastre, propunând în același timp o posibilă soluție la această problemă.

CHUNK, DIXON ȘI RIKKO

Roboții silvicultori operează în sisteme care se modifică în funcție de nevoile pădurii și pot lucra individual sau în grup. Fiecărui robot i se atribuie un rol definit în gestionarea și conservarea pădurii. Rolurile și limbajul de proiectare ale acestora reflectă un proces îndelungat de studiere a activității pădurarilor, în încercarea de a înțelege în profunzime această importantă meserie.

 

Primul robot este „chunk”, care este responsabil cu tăierea cu ferăstrăul, tăierea și cositul. Apoi este „dixon”, care se ocupă de plantarea și reîmpădurirea puieților și a butașilor. Nu în ultimul rând este „rikko”, care adună, monitorizează și analizează datele din pădure. Kaspi a dat viață celor trei roboți conceptuali prin desene, reprezentări pe calculator și modele fizice.

 

Sursa informației: https://www.designboom.com/technology/robot-rangers-segev-kaspi-designed-to-rehabilitate-forests-09-25-2021/