Veste proastă pentru moldoveni. Lumina s-ar putea scumpi din nou

Lumina s-ar putea scumpi din nou. Mai exact, Furnizarea Energiei Electrice Nord a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent.

Potrivit furnizorului, majorările ar fi determinate de evoluția prețului de tranzacționare a energiei electrice de pe piață.

De asemenea, și furnizorul Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, solicită aprobarea prețului de 6,39 lei/kWh, cu circa un leu și 60 de bani mai mare decât tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Ultimele solicitări către ANRE au fost adresate la 2 noiembrie curent. Atunci, furnizorii cereau un preț de 4,88 lei per kWh pentru consumatorii din centrul și sudul țării, și respectiv, 6,03 lei pentru cei din nord.

Actualmente, consumatorii Premier Energy achită un tarif de 4,77 lei pentru un kilowatt, iar cei din nordul țării achită 4,81 lei pentru un kilowatt/oră.