Vasile Costiuc: Când fugi de negocieri, acolo e ”tupic”

Activistul civic, Vasile Costiuc se arată extrem de nedumerit în privința mai multor decizii pe care Guvernul le-a luat în ultimele luni, în special cele legate de interzicerea exportului de cereale. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra, de la N4

Vasile Costiuc, activist civic: „Am o întrebare către toți cei care conduc Republica Moldova, „Fraților, doamna prim-ministru, în baza la ce a fost băgată această interdicție? Iată vreau să înțeleg, voi în baza căror calcule ați băgat și care a fost rezonul economic?” Eu dacă aș fi fost un Procuror, eu aveam să bat la uși și să întreb care au fost combinațiile din spatele acestor decizii. Mie mi se pare că miroase a grup organizat.”

Totodată, Costiuc zice că nu-i înțelege nici pe fermieri, criticându-i pe aceștia că au ieșit la protest, dar nu au obținut nimic.

Vasile Costiuc, activist civic: „Acum întrebarea către cei care au ieșit în stradă, care e finalitatea protestului? Că dăm jos Guvernul? Că schimbăm guvernarea? Că-i batem pe aceștia? Că ce facem? Eu am niște întrebări și îmi pare rău că doamna prim-ministru s-a sculat de la masa de discuții în loc să stea cu ei până la urmă și să spună, „Ce trebuie de la noi?„ Dar dacă tu fugi de la discuții, de la negocieri, gata, acolo e „tupic”. Mai departe nu există dezvoltare.”

În contextul izbucnirii conflictului armat din Ucraina, în ședința din 25 februarie, Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia de-a interzice exportul cerealelor din Moldova, măsură care, zic agricultorii, i-a afectat foarte mult.