Vaccinarea ne va scăpa mai repede de pandemie

0 65

Toți locuitorii municipiului Chișinău se pot vaccina împotriva COVID-19. Despre asta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Au avut loc ședințe ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, comisia a solicitat demararea vaccinării la cerere pentru toți și pentru fiecare. Mesajul pentru populație trebuie să fie unul clar și irevocabil: veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai. Specialiștii spun că astăzi vaccinurile sunt destule pentru etapa I, II și a III a.”

Pentru a vă vaccina, trebuie să vă programați în prealabil. Deși știința medicală a dovedit că fiecare vaccin este eficient, moldovenii sunt încă sceptici.

„Anunț și toate subdiviziunile CMC, direcțiile întreprinderilor municipale, consilierii municipali, că de astăzi vom asigura vaccinarea tuturor în centrul municipal de vaccinare, în baza programărilor simplificate. Avem pregătite la centru infrastructura de vaccinare până la 1200 de persoane pe zi, dar acum vaccinăm doar câteva sute și nu cred că este corect acest lucru,” afirmă Ion Ceban, Primarul municipiului Chișinău.

În ultimul timp, numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 s-a micșorat. S-ar putea însă, ca cifrele să arate altfel după sărbători.

„Situația epidemiologică în municipiul Chișinău de câteva săptămâni este într-o scădere, atestăm scăderea morbidității cu infecția COVID. Conform datelor la data de 3 mai la nivel național au fost înregistrate 251,378 cazuri confirmate cu COVID, iar la nivel municipal 105,679 cazuri confirmate pozitiv,” menționează Tatiana Bucearschi, șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate.

În perioada sărbătorilor pascale, cimitirile capitalei rămân închise pentru vizitatori.

„Se interzice accesul în cimitirele din subordinea „Combinatul servicii funerare” a municipiului Chișinău pe perioada 2-10 mai, cu excepția proceselor funerare.”

Chiar dacă se atestă o scădere a numărului infectărilor, responsabilii din domeniul medical atenționează că nu este cazul ca cetățenii să se relaxeze și îi îndeamnă să respecte în continuare măsurile epidemiologice.