Unde crește cel mai mare bostan din Moldova

0 84

A devenit o tradiție ca la sfârșit de septembrie să petrecem frumos timpul la cel mai așteptat eveniment al toamnei – Bostaniada.

2021 este an jubiliar pentru Festival, care a ajuns la a X-a ediție și păstrează același scop nobil de a promova cultura și agricultura, educația frumoasă a tinerei generații și susținerea tradițiilor. Acesta se va desfășura pe 25 – 26 septembrie, pe malul lacului Bălăbănesti, raionul Criuleni.

Potrivit organizatorilor, aici veți putea petrece plăcut timpul liber vizitând o expoziție a meșterilor populari și gustând delicii culinare la zona gastronomică. Micuții se vor putea juca la zona pentru copii, împreună vă veți putea plimba prin livadă și pe malul lacului, savurând muzica tradițională a neamului nostru și făcând poze colorate la expoziția de bostani.

Totodată, va avea loc și concursul celui mai mare bostan al anului.

În acest an, festivalul se va desfășura într-un format adaptat condițiilor COVID -19, respectând cu responsabilitate toate normele sanitare impuse de specialiști. Accesul la evenimentul va fi permis numai cu prezentarea certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare.

Sau rezultatul negativ al testului PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore.

Totodată, veți avea acces dacă prezentați concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi, sau act confirmativ de prezență a anticorpilor, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.