Un miliardar japonez caută „echipaj” pentru călătoria pe Lună

0 96

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a lansat miercuri o căutare de opt persoane care să i se alăture ca primii pasageri privați într-o călătorie în jurul lunii cu compania ”SpaceX” a lui Elon Musk.

 

Plănuise inițial să invite artiști pentru călătoria de o săptămână programată pentru anul 2023.

 

Proiectul va „oferi mai multor oameni din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii. Dacă vă vedeți ca artist, atunci sunteți artist”, a spus Maezawa.

 

Prima etapă a procesului de selecție se desfășoară până pe 14 martie, solicitanții trebuind să treacă controale medicale și, în cele din urmă, un interviu cu Maezawa.

 

Antreprenorul, care și-a vândut afacerea online de modă în 2019, plătește întregul cost al călătoriei cu vehiculul de lansare reutilizabil de nouă generație al ”SpaceX”, supranumit ”Starship”.

 

„Am crezut că ar putea exista întârzieri, dar totul este conform graficului”, a spus Maezawa într-un interviu.

 

Două prototipuri recente ale navei au explodat în timpul testării, subliniind riscurile pentru Maezawa, în vârstă de 45 de ani, și pentru colegii săi, care trebuie să lupte și cu încercările de călătorie spațială pentru prima călătorie privată dincolo de orbita Pământului.

 

„Elon Musk spune că nu există nicio problemă și eu îl cred”, a spus Maezawa. SpaceX a transportat patru astronauți către Stația Spațială Internațională în noiembrie cu racheta Falcon 9 cu succes.

 

Maezawa a spus că nu se antrenează, el se așteaptă ca antrenamentul să dureze cel mult câteva luni, dar își urmărește consumul de alcool și face exerciții fizice luând în considerare misiunea.

 

„Mă pregătesc doar mental”, a spus guru-ul modei.

 

Vederea întregului Pământ și a părții îndepărtate a lunii ar fi punctele culminante ale călătoriei, a spus Maezawa, care considerase o călătorie ISS înainte de a alege călătoria lunară mai ambițioasă.

 

„În această misiune ne așteptăm ca oamenii să o se ducă mai departe decât orice om a plecat vreodată de pe planeta Pământ”, a spus Elon Musk.

 

Costurile pentru călătorie rămân în concordanță cu contractul inițial cu SpaceX, a spus Maezawa, care a refuzat să spună cât de mult este, dar spune că este mai mult decât achiziționarea unui tablou Jean-Michel Basquiat de 110 milioane de dolari.

 

Sursa informației: https://www.reuters.com/article/idUSKCN2AU2QB