Ultimele știri despre răspândirea coronavirusului la nivel mondial

0 57

”Sinovac Biotech” din China a apărat siguranța și eficacitatea vaccinului său experimental împotriva coronavirusului după date dezamăgitoare din Brazilia. Între timp, Indonezia a lansat una dintre cele mai mari acțiuni de vaccinare COVID-19 din lume, cu scopul de a inocula 181,5 milioane de oameni, folosind vaccinul făcut de Sinovac.

 

EUROPA

* Germania nu va putea ridica toate bordurile la începutul lunii februarie, a spus ministrul sănătății, subliniind necesitatea de a reduce în continuare contactele pentru a evita o variantă mai virulentă a virusului.

 

* Ministrul italian al sănătății a declarat că guvernul va extinde starea de urgență COVID-19 a țării până la sfârșitul lunii aprilie.

 

ASIA PACIFIC

* China a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor în mai mult de cinci luni și a intensificat măsurile de izolare care au văzut patru orașe închise.

 

* Japonia a extins starea de urgență în zona Tokyo la încă șapte prefecturi, pe fondul unei creșteri constante a cazurilor, întrucât un sondaj al radiodifuzorului public NHK a arătat că majoritatea oamenilor doresc să anuleze sau să amâne deja întârziatele Jocuri Olimpice de vară.

 

* Mai mult de 6.000 de persoane din Singapore au primit prima doză de vaccin COVID-19, numărul fiind așteptat să crească substanțial în următoarele săptămâni, pe măsură ce orașul-stat își crește impulsul de imunizare.

 

* Thailanda a declarat că este încă pe drumul cel bun de a primi și administra un vaccin de către Sinovac din China începând cu luna viitoare, în timp ce Malaezia a declarat că va continua achizițiile doar dacă va satisface standardele de siguranță și eficacitate ale autorităților de reglementare locale.

 

AMERICA DE SUD/NORD

* Președintele brazilian Jair Bolsonaro a încercat să saboteze eforturile de a încetini răspândirea COVID-19 în țara sa și a urmat politici care subminează drepturile brazilienilor, a declarat Human Rights Watch.

 

* Administrația Trump s-a mutat marți pentru a accelera vaccinarea americanilor împotriva COVID-19, eliberând restul dozelor pe care le păstrase în rezervă.

 

ORIENTUL MIJLOCIU ȘI AFRICA

* Cazurile zilnice din Emiratele Arabe Unite au trecut de 3.000 pentru prima dată în această săptămână, în timp ce autoritățile au îndemnat oamenii să accepte vaccinările.

 

* Senegalul este în discuții pentru a cumpăra cel puțin 200.000 de doze dintr-un vaccin dezvoltat de Sinopharm din China.

 

DEZVOLTĂRI MEDICALE

* AstraZeneca intensifică eliberarea dozelor de vaccin COVID-19 în Regatul Unit până la punctul în care se așteaptă să furnizeze 2 milioane pe săptămână până la mijlocul lunii februarie.

 

* J&J va solicita probabil aprobarea UE pentru candidatul său la vaccin în februarie, a declarat un parlamentar de top.

 

* O unitate a Sinovac Biotech ar putea dubla capacitatea anuală de producție a vaccinului său COVID-19 la 1 miliard de doze până în februarie.

 

IMPACT ECONOMIC

* Acțiunile europene au crescut după un început tremurător împreună cu dolarul american.

 

Sursă informație: https://www.reuters.com/article/rcom-europe/idUSKBN2991UY?il=0