UE începe o revizuire în timp real a primului vaccin chinez Covid-19

0 82

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a declarat marți că a început o revizuire în timp real a vaccinului de la Sinovac Covid-19, pe baza rezultatelor preliminare din studiile animale și umane care au sugerat că vaccinul produce un răspuns imun împotriva coronavirusului.

 

Acesta este primul vaccin din China, EMA studiază în timp real, iar al patrulea vaccin Covid-19 în cadrul unei astfel de revizuiri, inclusiv cele de la CUREVAC, Novavax Inc și Sputnik V din Rusia.

 

Vaccinul lui Sinovac a arătat rate de eficacitate între 50% și 90% în diferite studii și este în prezent autorizat pentru utilizare în China, Indonezia, Brazilia și Turcia.

 

Vaccinul conține versiuni inactivate sau moarte ale virusului SARS-COV-2 pentru a ajuta sistemul imunitar al corpului uman să facă anticorpi.

 

La începutul lunii aprilie, Sinovac a declarat că a treia fabrică de producție pentru vaccinul său, Coronavacac de marcă în unele regiuni, a fost gata, dublând capacitatea sa anuală de 2 miliarde de doze. Firma a spus că mai mult de 200 de milioane de doze de vaccinul lui Sinovac au fost livrate la nivel global.

 

Recenziile rulante vizează accelerarea procesului de aprobare, permițând cercetătorilor să prezinte concluziile în timp real înainte de disponibilitatea datelor finale.

 

Sursa informației: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-drug-regulator-begins-real-time-review-sinovacs-covid-19-vaccine-2021-05-04/