Tratament FĂRĂ VACCIN, pentru pacienții cu COVID-19 a fost recomandat de OMS

0 190

O combinație de medicamente care ar putea preveni formele severe de Covid-19 la pacienții din categoriile cu risc crescut a fost recomandată pentru prima oară de Organizația Mondială a Sănătății, vineri, relatează DIGI24.

 

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinație de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elvețiană Roche, pot îmbunătăți șansele de supraviețuire ale pacienților cu risc crescut care au făcut o formă severă a bolii.

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă acum administrarea casirivimab şi a imdevimab în cazul pacienților infectați cu coronavirus care prezintă afecțiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă şi să aibă nevoie de tratament în unitățile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

 

Pacienții cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva Covid sunt cele două grupe pentru care această combinație de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

 

OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să abordeze problema prețului ridicat şi producția limitată a combinației de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

 

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

 

Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-coronavirus, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat, a declarat Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders.