Topul Universităților din R. Moldova. Care e considerată cea mai bună?

0 222

Universitatea de Stat din Moldova (USM) este considerată cea mai bună instituție de învățământ superior din țară, potrivit unei noi analize realizate de Webometrics. Locul doi în clasament îl ocupă Universitatea Tehnică din Moldova, urmată de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”.

 

Platforma a publicat o nouă ediție a topului universităților, în cadrul căreia au fost vizate 24 000 de instituții din întreaga lume, inclusiv 24 din Republica Moldova.

 

În topul celor mai bune universități din țară se numără Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

 

În clasament pe ultimele locuri au fost Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, Institutul Internațional de Management „IMI-NOVA” și Universitatea de stat „Grigore Țamblac” din Taraclia.

 

Topul a fost conceput în baza următorilor indici: vizibilitate, transparență și excelență.