Top patru produse naturale de protecție a culturilor

Experți de top identifică cele mai promițătoare produse „verzi” pentru horticultură și culturi de rând.

La nivel mondial, utilizarea produselor convenționale care protejează culturile împotriva presiunii buruienilor, a bolilor și a dăunătorilor este în creștere, scăzând din favoare. Multe produse sunt eliminate treptat în UE și în alte părți.

 

Prin urmare, atât producătorii, cât și instituțiile de cercetare lucrează din greu la dezvoltarea de produse „ecologice”. În timp ce se pune accent pe dezvoltarea erbicidelor „verzi”, companiile depun mult mai mult efort în controlul natural al bolilor culturilor și al dăunătorilor.

 

Dincolo de lipsa de toxicitate, există multe alte avantaje în utilizarea produselor naturale în comparație cu cele convenționale.

 

1 – Feromoni

Feromonii sunt emiși în mod natural de insecte în scopuri precum atragerea perechilor. Ca produs natural de protecție a culturilor, acestea pot fi folosite pentru a atrage dăunători de insecte, cum ar fi molii, într-o capcană din care nu pot scăpa sau într-un dispozitiv în care vor sta sub o substanță chimică naturală care îi ucide

 

2 – Extracte din plante

Piretrul este un exemplu bine-cunoscut de extract de plante cu proprietăți insecticide. Fabricat din flori de crizantemă măcinate fin, provoacă paralizie rapidă și ar putea fi cel mai vechi insecticid al umanității.

 

Multe alte extracte de plante au fost folosite de mult timp pentru combaterea dăunătorilor, inclusiv neem, ulei de chimion, fenicul de semințe, quassia și ryania. În plus, se notează că extractele de ceapă, usturoi, eucalipt și tutun sunt cunoscute pentru a controla multe ciuperci și insecte patogene. Anumite uleiuri esențiale de plante au demonstrat, de asemenea, eficacitate cu viermele tăiat de tutun.

 

3 – Biostimulenți

Biostimulenții naturali ai plantelor (PB) îmbunătățesc înflorirea, creșterea plantelor, setul de fructe, productivitatea culturilor, toleranța la stres și eficiența utilizării nutrimentelor. Potrivit unei lucrări din 2020 publicată în ”Frontiers” și ”Plant Science”, definiția PB-urilor a fost „dezbătută riguros în ultimul deceniu”, iar în temeiul Regulamentului UE 2019/1009, PB-urile din UE pot include acum o gamă variată de substanțe, inclusiv humice și acizi, extracte de alge marine, siliciu, ciuperci și anumite bacterii fixatoare de azot.

 

4 – Organisme Biologice

Deși organismele vii, cum ar fi microbii, sunt incluse în definiția biostimulenților, acestea sunt, în general, grupate separat ca „biologice.” Printre toate tipurile de produse naturale de protecție a culturilor, biologicii au găsit o acceptare mai largă din cauza tuturor investițiilor în cercetare și dezvoltare din ultimul deceniu, explică.

 

Înțelegerea modului în care produsele biologice completează produsul (produsele) sintetic (e) este adesea esențială în acceptarea produselor pentru cultivatorii neecologici

 

Astăzi, produsele biologice eficiente duc la creșterea randamentului, dar cultivatorii ar trebui să înțeleagă că pot ajuta plantele să depășească condițiile dificile de creștere, să lupte împotriva bolilor și să ajute la reglarea absorbției de nutrienți de către plantă și utilizarea apei limitate. Într-adevăr, abilitățile unei plante de a rezista perioadelor de secetă și alte condiții de creștere dure devin din ce în ce mai critice pe măsură ce impactul schimbărilor climatice devine mai puternic.

 

Sursa informației: https://www.futurefarming.com/Smart-farmers/Articles/2021/4/Top-four-natural-crop-protection-products-736766E/