Top 10 cele mai consumate legume în Germania! Roșia este pe primul loc

Alimentația conștientă este la modă, și nu doar în contextul veganismului. Consumul de legume proaspete și procesate în Germania a crescut din nou anul trecut, ajungând la 109 kg pe cap de locuitor. După cum scrie EastFruit cu referire la FreshPlaza, roșiile au luat din nou locul celei mai populare legume din Germania.

Cele mai consumate 10 legume în Germania:

1. Tomatele (31,3 kg)

2. Morcovi, sfeclă roșie (11,5 kg)

3. Ceapă (9,0 kg)

4. Castraveți (7,5 kg)

5.  Salate (5,7 kg)

6. Varză albă, varză roșie (4,7 kg)

7. Varză de Savoia, varză de Peking, varză kohlrabi (2,5 kg)

8. Leguminoase (2,2 kg)

9. Ciuperci (2,0 kg)

10. Conopidă, varză cu frunze, broccoli (2,0 kg)

Anterior, EastFruit a scris că guvernul spaniol a aprobat un proiect de lege care interzice unităților de catering și magazinelor de format mare să arunce produsele nevândute. Conform noilor reguli, unitățile de catering, supermarketurile și hipermarketurile vor fi obligate să transfere produsele nevândute aflate aproape de data de expirare către instituții sociale, cum ar fi băncile alimentare.