TikTok oferă controlul pentru părinții îngrijorați de exploatația minorilor

Noile caracteristici includ blocarea termenilor de căutare și limitarea de a fi detectați.

0 55

TikTok adaugă o serie de instrumente, noi, la posibilitatea de control parental care permit părinților să-și protejeze copiii în timp ce sunt pe aplicație. Noile funcții includ posibilitatea de a bloca termeni de căutare, utilizatori și hashtag-uri specifice, precum și limitarea persoanelor care pot comenta clipurile lor. Mai important, adulții pot limita vizibilitatea conținutului, păstrându-l pentru prieteni, mai degrabă decât pentru lumea largă. Completarea listei este capacitatea de a împiedica alte persoane să vadă ce videoclipuri au primit ”like” de la utilizatorul minor.

Platforma socială și-a lansat controlul parental la începutul acestui an sub masca ”Family Pairing”, în care contul unui utilizator adolescent sau minor, este legat de cel al unui adult. Această opțiune poate fi găsită în aplicație, la meniu, în panoul de instrumente. Primul set de control a inclus limitarea timpului în aplicație și opțiunea de a dezactiva mesajele directe prin intermediul platformei. Dacă un utilizator are sub 16 ani, mesajele directe și alte funcții sunt dezactivate în mod implicit, ca parte a angajamentului companiei de a proteja împotriva exploatării copiilor.

O parte din aceasta se datorează acuzațiilor asupra TikTok, după ce a fost amendat cu 5,7 milioane de dolari în 2019 de FTC (Comisia Federală pentru Comerț), din SUA, pentru încălcarea ”Regulii de Protecție a Confidențialității Online a Copiilor” sau COPPA. La acea vreme, autoritățile au spus că platforma a colectat date de la copii cu vârsta sub 13 ani și le-a permis să-și transmită locația. La începutul acestui an, aplicația, a primit critici din partea mai multor grupuri, spunând că nu a făcut suficient pentru a proteja utilizatorii minori.

Sursa informației: https://www.engadget.com/tiktok-family-pairing-parental-controls-search-limits-130051120.html