Studiu: câte luni suntem în siguranță de reinfectarea cu COVID-19

Descoperirile ar trebui să ofere o anumită liniște pentru cei peste 51 de milioane de oameni din întreaga lume care au fost infectați cu boala pandemică, au spus cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

0 145

Este foarte puțin probabil ca persoanele care au avut COVID-19, să îl contacteze din nou cel puțin șase luni după prima lor infecție, potrivit unui studiu britanic al lucrătorilor din domeniul sănătății, pe prima linie a luptei împotriva pandemiei coronavirusului. Aflați toate detaliile mai jos: despre participanți, anticorpi și rezultatele.

Descoperirile ar trebui să ofere o anumită liniște pentru cei peste 51 de milioane de oameni din întreaga lume care au fost infectați cu boala pandemică, au spus cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

„Aceasta este o veste foarte bună, deoarece putem fi siguri că, cel puțin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care primesc COVID-19 nu îl vor mai primi”, a spus David Eyre, profesor la Departamentul de Sănătate a Populației din Nuffield din Oxford, care a condus studiul.

Cazurile izolate de re-infecție cu COVID-19, boala cauzată de virusul SARS-CoV-2, au ridicat îngrijorarea că imunitatea ar putea fi de scurtă durată și că pacienții recuperați se pot îmbolnăvi rapid din nou.

Dar rezultatele acestui studiu efectuat într-un grup de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie, care sunt printre cei cu cel mai mare risc de a contracta COVID-19, sugerează că cazurile de reinfecție vor rămâne extrem de rare.

„A fi infectat cu COVID-19 oferă protecție împotriva reinfecției pentru majoritatea oamenilor timp de cel puțin șase luni”, a spus Eyre. „Nu am găsit infecții simptomatice noi la niciunul dintre participanții care au testat pozitiv pentru anticorpi.”

Studiul, care face parte dintr-un program major de testare a personalului, a acoperit o perioadă de 30 de săptămâni între aprilie și noiembrie 2020. Rezultatele sale nu au fost evaluate de colegi și de către alți oameni de știință, dar au fost publicate înainte de revizuire pe site-ul MedRxiv.

În timpul studiului, 89 din 11 052 de angajați fără anticorpi au dezvoltat o nouă infecție cu simptome, în timp ce niciunul dintre cei 1246 de angajați cu anticorpi nu a dezvoltat o infecție asimptomatică.

Personalul cu anticorpi a fost, de asemenea, mai puțin probabil să testeze pozitiv pentru COVID-19 fără simptome, au spus cercetătorii, cu 76 fără anticorpi care au testat pozitiv, comparativ cu doar trei cu anticorpi. Aceștia trei au fost bine și nu au dezvoltat simptome COVID-19, au adăugat ei.

„Vom continua să urmărim cu atenție această grupă de personal pentru a vedea cât durează protecția și dacă infecția anterioară afectează gravitatea infecției dacă oamenii se infectează din nou”, a spus Eyre.

Sursa informației: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-reinfection/covid-19-reinfection-unlikely-for-at-least-six-months-study-finds-idUSKBN28015L