Stricăciuni din cauza ploilor, la Ungheni

0 219

Ploile continuă să aducă pagube agricultorilor. Grindina a distrus mai multe culturi la Ungheni. Totodată, din cauza vântului puternic au fost doborâți copaci, care au deteriorat și o conductă de gaz.

Potrivit şoferilor, arbori au căzut și pe şoselele din apropierea municipiului Ungheni, în special pe traseul spre Nisporeni, fapt care a îngreunat circulaţia automobilelor.

Din imaginile expediate de martori oculari unui portal de știri local, se poate observa că grindina ar fi avut mărimea unui bob de mazăre.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Cazangic din raionul Leova. Aici, în urma ploilor, au fost distruse circa patru hectare de pepene verde și mai mult de un hectar de floarea soarelui.

Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării, aversele puternice cu grindină au afectat circa 2,7 hectare de livezi de măr în satul Șeptelici, raionul Soroca, iar în raionul Râșcani, localitatea Bălanul Nou, circa opt hectare de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei.

De asemenea, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca.