Start-up bancar, Swan ajută alte companii să emită carduri, conturi și IBAN-uri

Compania ”Swan”, un nou startup francez care dorește să permită altor companii să ofere servicii financiare prin emiterea de carduri, conturi bancare și IBAN-uri cu doar câteva linii de coduri.

0 107

Înființată inițial de studioul de startup eFounders, startup-ul tocmai a strâns o rundă de finanțare de 5,9 milioane de dolari,condusă de Creandum, participând și fondul Digital Venture al Bpifrance.

Swan a obținut o licență de bani electronici de la autoritatea de reglementare franceză, care le permite să opereze servicii de plată și să dețină fonduri pentru utilizatori. Spre deosebire de o bancă, aceasta nu poate emite linii de credit. Compania gestionează, de asemenea, riscul, ceea ce înseamnă că gestionează procesele KYC („cunoașteți-vă clientul”). În esență, dacă lucrați cu Swan, aceștia se ocupă de toate aspectele riscante ale gestionării banilor.

Startup-ul crede că o mulțime de companii interacționează cu serviciile financiare, dar nu le pot oferi pentru că este o investiție atât de mare, de aceea au creat un proces mai ușor.

De exemplu, un produs de facturare, care generează IBAN-uri, astfel încât să se potrivească automat tranzacțiilor primite cu factura potrivită. Companiile la cerere, ar putea emite carduri partenerilor lor de livrare de exemplu, astfel încât să poată plăti mâncarea și alimentele direct, folosind un card alimentat cu Swan. Companiile de pe piață ar putea gestiona procesul de plată, la un nivel mai granular și eficient, fiecare client, în parte, gestionându-și propriul portofel de bani electronici.

Swan adoptă o abordare orientată spre dezvoltatori. Compania spune că poate dura câteva luni să integreze un serviciu de genul, în produsul unei companii.

Sursă informație: https://techcrunch.com/2020/09/15/bank-as-a-service-startup-swan-helps-other-companies-issue-cards-accounts-and-ibans/