Starea de urgență în sănătate publică, prelungită

0 92

Este oficial! Starea de Urgență în sănătate publică se prelungește în Moldova până la 15 februarie. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Principalul argument care a stat la baza luării acestei hotărâri a fost faptul că situaţia epidemiologică din țară rămâne nefavorabilă.

În acest context, se va interzice activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, ringurilor de dans.

Totodată, se va menține regimul de lucru al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație amplasate în benzinării, centrele comerciale și Aeroporturi.

În continuare, nu se va permite prezența privitorilor în incinta cinematografelor, a sălilor de concerte și caselor de cultură, iar instituțiile publice și private vor activa conform unui program special, fiind atras la serviciu personalul strict necesar.

În schimb, din 16 ianuarie, Federațiile Sportive Naționale acreditate de către Ministerul Educației vor relua competițiile sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise.