Și femeile bat bărbații

0 97

Și femeile pot fi violente dacă le ,,calci pe coadă”. O spun locuitorii din Bălți, dar și statisticile poliției. Pe parcursul acestui an, 80 de bărbați s-au plâns oamenilor legii că au fost bătuți de soții. Adevărul e că cifra este mult mai mare în cazul femeilor. În primele zece luni din 2021, peste 1100 de femei au fost maltratate de parteneri.

,,Dacă el nu lucrează și atârnă pe gâtul femeii, și normal că femeia o să îl supere pe bărbat. Dar el se va învârti din urma ei ca o slugă. Asta nu e bine deloc. Eu singură l-aș rupe în bucăți dacă asta ar face”, a spus o femeie.

,,Eu am o părere foarte negativă despre violența în familie. Mă întreb deseori de ce acest lucru se întâmplă între doi oameni care cândva s-au iubit și s-au respectat unul pe altul. Înseamnă că dispare și respectul”, a spus o doamnă.

Bălțenii condamnă orice formă de violență asupra femeilor, dar și a bărbaților.

,,Noi suntem pentru faptul ca nici femeile, nici bărbații să nu se supere unii pe alții. Suntem pentru pace în toată lumea.  Acesta este un lucru față de care mă manifest negativ, este rău”, au spus bărbații.

,,Bărbații sunt mai puternici. Statistica arată că rata violenței este de aproximativ 70%  din partea bărbaților asupra femeilor. Femeile, la rândul lor, au nevoie de susținerea statului, respectarea propriilor drepturi, protecție de violența domestică, pentru că de cele mai multe ori, poliția ajunge la casele victimelor și găsesc cadavre” a spus o locuitoare a orașului Bălți.

În prezent, la evidenţa poliţiei se află 4758 agresori familiali, dintre care 4550 sunt bărbați și 261 – femei.

,,E foarte rău. Eu cred că ar trebui să fie o înțelegere reciprocă între aceste două genuri, oameni. Normal că voi reacționa, i-am făcut observație. Și cred că fiecare va reacționa așa ca mine, dacă va vedea pe stradă sau în altă parte astfel de lucruri”, a spus un bărbat.

,,Se întâmplă, cuvânt după cuvânt, vorbă după vorbă, se jignesc unul pe altul. Dar violență nu doar morală și prin vorbă, dar este și fizică.  Nu e bine, ce părere pot să am, nu e bine și gata”, a spus un alt bărbat.

În fiecare an, la data de 25 noiembrie este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

sursa: NordNews.md