Sfârșit de primăvară cu vreme instabilă, prognozează meteorologii

Primăvara care se apropie de final ne aduce vreme instabilă și în acest sfârșit de săptămână, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit sinopticienilor, chiar dacă sâmbătă vom avea temperaturi generoase, duminică, acestea vor scădea brusc.  

Sâmbătă, cerul va fi parțial senin, iar soarele va străluci puternic, respectiv tendința de încălzire se va simți din plin. Totuși, pe arii restrânse, mai exact, în partea de Nord a țării, vor mai cădea și câțiva stropi de ploaie, însoțiți de tunete și descărcări electrice. De asemenea, dimineața ar putea să cadă ceață, îndeosebi, în zonele joase sau înalte, iar vântul va bate slab și moderat.

Valorile termice resimțite mâine, la Nord, vor urca până la +28 de grade. În Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +29 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +30 de grade.

Noaptea, minima va oscila între +10 și +15 grade Celsius.

Conform datelor actualizate ale meteorologilor, duminică și la începutul săptămânii viitoare, temperatura aerului va coborî, din nou, brusc, urmând ca ziua să avem maxime de +18 grade. La fel, chiar dacă cerul va fi parțial senin, vor persista și precipitațiile de scurtă durată, care vor cădea pe arii restrânse și vor fi însoțite de tunete și descărcări electrice. Vântul va bate slab și moderat, cu posibile intensificări seara și dimineața, precum și în timpul căderii stropilor de ploaie.