Săptămâna debutează cu COD GALBEN de îngheț

O nouă săptămână, aceleași previziuni negative din partea Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care, pentru următoarele zile, a emis, inclusiv, și o avertizare de Cod Galben de înghețuri.

Mai exact, până pe 20 aprilie, în orele nocturne și ale dimineții, predominant în jumătatea de Nord a țării se prevăd înghețuri cu intensitatea de până la -3 grade.

De asemenea, conform datelor actualizate ale sinopticienilor, marți, maxima va urca doar până la +11 grade Celsius. Cerul va rămâne în cea mai mare parte a zilei înnorat, iar precipitații nu se prevăd. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Toto marți, valorile termice resimțite la Nord vor urca până la +9 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +10 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +11 grade.

Mai frig va fi și noaptea, când minima va oscila între -2 și +4 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi normală.

Conform Serviciului Hidrometeorologic, în următoarele zile, vremea va rămâne rece și instabilă pe întreg teritoriul țării. De joi, mai spun sinopticienii, s-ar putea ca maxima să revină treptat la valorile termice normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Și pe cer s-ar putea să reapară soarele, în timp ce vântul va bate moderat. În unele localități ar putea cădea ploi slabe.

Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută.