Ruda cea mai apropiată e vecinul bun

0 187

Uneori, un vecin bun înseamnă mai mult decât un neam. Pentru că vecinul primul îți sare gardul, și la necaz, și la un păhăruț de vorbă. Și tot de la vecini auzi cele mai răsunătoare știri de ultimă oră.

„Cum te împaci cu vecinii nici cu frații și cu surorile nu poți, prima dată la ajutor la ei apelezi, cu toată lumea din mahala mă ajut.”

„Noi avem o mahala unită, și tare bine ne împăcăm, ne ajutăm. Chiar iată și astăzi soțul nu este acasă și vecinul m-a ajutat la strânsul cartofilor.”

„Fără vecini este greu, te simți de parcă ești izolat.”

Iar dacă vreți să vă cumpărați o casă, mai întâi trebuie să vedeți cine sunt vecinii.

„E important să te împaci cu vecinii, noi la nevoie ne ajutăm, când e de lucru. La sărbători ne întâlnim, dar mai răruț.”

„Contează să ai omenie, chiar dacă ți-a zis ceva puțin mai calm, și să nu avem neplăceri. Eu de obicei mă descurc și singură, numai vorbim da așa la lucru nu ne luăm.”

La moldoveni, dacă unul și-a făcut o casă mai arătoasă, vecinul neapărat o să-și ridice una, și mai bengoasă. Și dacă și-a cumpărat cumătrul de peste gard motocicletă, celălalt o să-și cumpere o mașină, fie și la mâna a doua.

Așa, ca să crape de invidie capra vecinului…