România: „Vom închide acest an agricol cu o producție stabilă”

România va închide anul agricol 2021/2022 cu o producție stabilă, care va aduce și un excedent de export, chiar dacă nu va obține cantitățile de cereale de anul trecut, au declarat oficialii, potrivit digi24.ro.

Potrivit fostului șef de la agricultură, Adrian Chesnoiu, producțiile din acest an nu vor fi la nivelul lui 2021, „un an de altfel aproape de perfecțiune”, atât din punct de vedere climateric, cât şi din punct de vedere al stabilității nivelului de inputuri şi al nivelului de costuri de înființare a culturilor, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, este foarte importantă pregătirea anului agricol 2022/2023, pentru că va fi o presiune mare la nivel internațional pe materiile prime agricole.

Producția de cereale boabe a României a depășit anul trecut 27,79 milioane de tone, în creștere cu 9,637 milioane de tone peste nivelul anului 2021, când a totalizat 18,153 milioane de tone.

Săptămâna trecută, ministrul român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, suspectat de DNA că a aranjat concursuri de angajare în minister, a anunțat că demisionează din funcție, dar susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și le cere deputaților să voteze în favoarea ridicării imunității sale parlamentare, pentru a putea fi cercetat.