Radio Moldova marchează 9 decenii

În data de 30 octombrie, se marchează Ziua Postului Radio Moldova. Aceasta a fost instituită în 1930, prin transmisiunea unui serviciu divin de la Catedrala Mitropolitană din Chișinău.

Pe parcursul anilor, jurnaliști, redactori, editori și oameni de artă au muncit cu dăruire pentru a aduce în casele oamenilor știri, emisiuni în direct, concerte și spectacole radiofonice.

Prima înregistrare a fost făcută în 1949, un cântec de glumă înterpretat de Eugeniu Ureche. De atunci, Fonoteca de aur s-a îmbogățit cu valori de unicat ale istoriei şi culturii noastre.

Emisiunile postului sunt ordonate în compartimente, cum ar fi: Istorie, Literatură, Muzică, Teatru, Copii, Tineret, Minorități Naționale.

Sute de profesioniști au muncit mult pentru ca informația echidistantă să ajungă la publicul larg. Evenimentele economice, sociale, politice, culturale și sportive, toate au  trecut cronologic prin redacția radioului.

Postul public se menține în topul audiențelor datorită corectitudinii, responsabilității și dedicației echipei.

În prezent, Radio Moldova emite pe unde medii AM  3 frecvențe cu acoperire largă pe toată republica, dar și în statele limitrofe, precum și numeroase frecvențe scurte FM.