Produsele noastre ar putea ajunge și pe piața Egiptului

Produsele noastre ar putea ajunge și pe piața Egiptului în baza unui acord de liber schimb cu această țară. Declarațiile au fost făcute de către Premierul Natalia Gavrilița. Potrivit ei, Guvernul este într-un proces intens de încercare de diversificare a piețelor economice pentru produsele moldovenești.

”Discutăm cu toți partenerii comerciali despre eliminarea unor restricții în domeniul comerțului internațional. Astfel, Ministerul Economiei a purtat discuții intense cu Directoratul General de Comerț din cadrul Uniunii Europene, pentru eliminarea tuturor cotelor de export pentru producătorii moldoveni, în special pentru produsele agricole. Această decizie va fi luată de țările Uniunii Europene dar avem progres în discuții cu instituțiile relevante ale Comisiei Europene. În același timp, suntem în discuții cu mai multe țări, am inițiat mai multe procese pentru diversificarea piețelor. De exemplu, am propus u proiect de liber schimb cu Egipt pentru a deschide piața pentru produsele din Republicii Moldova.”

Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova

Din cauza războiului în Ucraina, Moldova a întrerupt relațiile comerciale cu statele din Est. În prezent schimburile comerciale au loc prin portul Constanța din România.