Problemele continuă: 2020 – seceta, 2021 – prețul la carburanți

0 57

Vești și mai proaste pentru agricultori. Fiind cei mai mari consumatori de motorină din țară, aceștia sunt în continuare loviți de creșterea prețurilor la aceasta.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că și în următoarele trei zile, costul combustibilului se va majora.

Mai exact, sâmbătă, duminică și luni, un litru de motorină va costa 18.46 de lei, tocmai cu 16 bani mult decât vineri.

Simțitoare va fi și scumpirea prețului pentru un litru de benzină A-95, care se va majora cu încă 13 bani, respectiv va ajunge să coste 21.45 de lei.

Astfel, în condițiile în care prețul benzinei și al motorinei continuă să crească într-un ritm nebun, începând cu luna septembrie curent, agricultura ar putea fi neprofitabilă, iar automobile ar putea deveni un lux pentru mulți dintre moldovenii. Or, aceștia trebuie să achite acum cu peste 2.30 lei mai mult pentru fiecare litru de combustibil standard.

Aceste majorări deja duc la creșterea prețurilor la produsele alimentare.

Costurile maxime de comercializare cu amănuntul al produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere.