Prețurile pentru motorină și benzina de tip A-95 vor fi stabilite zilnic de ANRE

0 72

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul pentru motorină și benzina de tip A-95 vor fi stabilite în fiecare zi lucrătoare, de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Aceste măsuri sunt prevăzute prin proiectul de modificare a Legii privind piața produselor petroliere, aprobat în lectura finală de Parlament.

Astfel, tarifele vor fi valabile cu începere de la ora 00:01 pentru zilele următoare celor în care au fost stabilite.

ANRE urmează în termen de 30 de zile lucrătoare de la data publicării Legii în Monitorul Oficial să-și aducă actele normative în concordanță cu aceasta.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se vor publica pe pagina web anre.md.

În conformitate cu proiectul de lege, se interzice comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț ce depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere va fi elaborată în conformitate cu Normele generale de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard.