Prețul benzinei și motorinei va mai scădea cu câțiva bani

Săptămâna începe promițător pentru șoferii din Moldova. Marți, prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard va mai scădea cu câțiva bani, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, marți, conducătorii auto vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 20.90, cu 12 bani mai puțin. Această micșorare a prețului vine după ce-n ultimele cinci zile costul acestui tip de combustibil nu a suferit nicio schimbare.

Ce ține de motorina standard, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 17.97 lei per litru, cu 14 bani mai puțin decât în ultimele 24 de ore.

Chiar dacă costul combustibililor scade are o tendință de scăderea deja pentru a treia săptămână la rând, acesta mai are mult de coborât până a ajunge la cota pe care a avut-o în debutul lunii septembrie, atunci când, odată cu aplicarea de către majoritatea parlamentară a noii metodologii de calcul a prețurilor, benzina și motorina standard puteau fi cumpărate la stațiile PECO cu 20.07 lei, respectiv 16.27 lei per litru.