VIDEO/Cum folosim cojile de banană ca material de construcție durabil?

0 128

Ochelari sau curele pentru ceas din coji de banane reciclate! Este invenția designer-ului din Elveția, Sarah Harbarth, care a văzut potențialul acestui fruct, ce poate fi transformat într-o sursă durabilă de material de construcție. Proiectul poartă denumirea de ”KUORI”.

Harbarth a reușit să creeze patru produse distincte, care sunt în întregime compostabile. Este vorba despre o pereche de ochelari de vedere, cu rama făcută în totalitate dintr-un material tare din coajă de banane.

 

Un alt lucru realizat din învelișul fructului este o imprimantă 3D, care poate printa orice îți poftește inima.

 

Pe listă se regăsește și o talpă de pantofi, fiind astfel rezolvată problema microparticulelor de plastic lăsate în urma fricțiunii încălțămintei de asfalt.

Sursă: designer Sarah Harbarth

Din cauza practicii dăunătoare a fabricării articolelor din piele de animale, Harbarth a conceput o alternativă durabilă, vegană și reciclabilă, pe care a prezentat-o ​​sub forma unei curele de ceas.

Pentru a prelungi ciclul de viață al bananelor, designerul a reușit să creeze inclusiv huse pentru telefon și centuri.

 

Alături de mere, bananele sunt cele mai populare fructe din lume. Peste 100 de miliarde de banane sunt consumate în fiecare an, în întreaga lume.

 

Sursa informației: https://www.yankodesign.com/2021/03/02/using-banana-peels-as-a-sustainable-building-material-you-can-now-make-everything-from-eyeglasses-to-watch-straps/