Povestea de succes a companiei Chehlebar SRL: Diversificare și inovație în afacerile de familie

Chehlebar SRL este o companie de familie fondată în 1996 de soții Bessarab în mun. Comrat din Republica Moldova. De-a lungul anilor, compania și-a diversificat portofoliul și a devenit un jucător important pe piața locală, investind în domenii precum telecomunicația, agricultura, industria foto și sectorul HoReCa.

Cu o istorie de 28 de ani în spate, Chehlebar SRL are un parcurs impresionant și deține acum mai multe afaceri, printre care nouă magazine de telefonie mobilă, o cafenea, un teren de joacă pentru copii, un magazin cu toate cele necesare pentru fotografii, o livadă de pruni și camere frigorifice pentru a păstra fructelor și legumelor. Aflați în reportajului realizat în cadrul campaniei #FinComBusiness despre parcursul antreprenorilor, diversele afaceri pe care le dețin, despre munca și efortul depus în fiecare ramură și cât de mult contează o echipă dedicată.

https://www.youtube.com/watch?v=H8KPRW_cEs0

În anul 1996, soții Bessarab au luat o decizie îndrăzneață de a intra în lumea afacerilor. Pornind de la un mic magazin în orașul Comrat, care se ocupa cu printarea fotografiilor și vânzarea accesoriilor foto, au deschis calea către ceea ce avea să devină Chehlebar SRL. Ulterior, familia Bessarab și-a îndreptat atenția către domeniul telefoniei mobile, deschizând nouă magazine în sudul Moldovei. Și de data aceasta au fost din nou printre primii care au explorat această oportunitate, consolidându-și astfel poziția de lideri în domeniul telecomunicațiilor locale.

Cu o viziune axată pe viitor, familia Bessarab a extins paleta de afaceri și în domeniul agricol. În 2010, au decis să-și diversifice portofoliul, investind în livezi de prune. Pentru a păstra producția și a putea oferi un preț optimal chiar și în afara sezonului, antreprenorii au construit propriile camere frigorifice.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale familiei Bessarab este PRONTO CAFE. Cu o abordare inovatoare, sub conducerea fiicei lor Irina și a soțului acesteia, cafeneaua a devenit rapid o destinație preferată pentru locuitorii din or. Comrat. Astfel, antreprenorii au intrat și în sectorul HoReCa, dezvoltând noi abilități și practici. Familia Bessarab nu s-a oprit aici și, în vara anului trecut, au inaugurat centrul de distracții pentru copii PRONTO KIDS, demonstrând adaptabilitatea lor la cerințele pieței.

În acest frumos parcurs, pentru a-și atinge obiectivele ambițioase, familia Bessarab a fost sprijinită de parteneriate solide, cum ar fi cel cu FinComBank, care a oferit resursele financiare și consultanța necesară pentru a realiza viziunile de afaceri.

FinComBank sprijină antreprenorii şi afacerile locale!