Politica n-are ce căuta în Primărie

Reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova cheamă toți concurenții electorali și forțele politice să adere la obiectivele descentralizării și autonomiei locale, dar și să-și asume angajamentul public privind implementarea în practică a acestora.

„Am vrea să aducem în atenția opiniei publice poziția noastră și o solicitare ca concurenții electorali să-și ia anumite obligații, să-și asume anumite angajamente în raport cu administrația publică locală și tot ce înseamnă descentralizare, autonomie locală și întărirea autorităților locale de a rezolva problemele cetățenilor în conformitate cu mandatul care le-a fost acordat,” spune Viorel Furdui, director executiv CALM.

Reprezentanții aleșilor locali cer de la concurenții electorali să-și asume public ca prioritate dezvoltarea satelor și a orașelor din țara noastră.

„Cerem tuturor concurenților electorali recunoașterea și fixarea în programele lor electorale a descentralizării și autonomiei locale în calitate de condiție și prioritate de bază pentru dezvoltare satelor și orașelor din Republica Moldova. Solicităm asumarea din partea tuturor concurenților electorali a unui angajament expres public în favoarea unor măsuri concrete de consolidare a autonomiei locale organizaționale, instituționale, financiare și economice,” afirmă Tatiana Badan, președinte CALM.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a menționat că indiferent de culoarea sau afilierea politică a aleșilor locali, problemele cetățenilor sunt aceleași.

„Nu ne interesează apartenența politică, fie că e roșie, fie că e verde, fie că e galbenă, albastră sau de altă culoare. Problemele rămân aceleași pentru noi toți. De asta, chiar rugăm și insistăm ca toți concurenții electorali care participă în această campanie să-și asume public acest lucru prin semnarea declarației,” menționează Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, vicepreședinte CALM.

Reprezentanții CALM cheamă concurenții electorali și partidele politice să studieze propunerile concrete privind reforma administrației publice locale, descentralizarea și consolidarea autonomiei locală, precum și să semneze apelul public prezentat.