Peste 16 mii de adresări au fost raportate la corturile de prim-ajutor din capitală

Peste 16 mii de adresări au fost înregistrate la corturile de prim-ajutor instalate în toate sectoarele din Capitală. Datele au fost prezentate de Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială. Astfel, pentru a corespunde necesităților cetățenilor, numărul de corturi urmează să fie mărit.

VLADIMIR BOLOCAN, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: Pentru această săptămână, într-adevăr, datorită faptului că temperaturile, promit sinopticienii, că se vor menține la nivel destul de înalte, am salvat decizia de a mări numărul de corturi pentru a micșora impactul efectelor caniculei asupra populației din municipiul Chișinău și, respectiv, să li se acorde și ajutorul cuvenit în cazul în care este nevoie.

Potrivit acestuia, cantitatea de apă livrată oamenilor este una destul de impunătoare, depășind, astfel, 4 mii de litri. În același timp, peste 1.400 de adresări în cadrul instituțiilor medicale din oraș, atât publice, cât și private, au fost raportate. Motivul adresărilor a fost agravarea stării de sănătate din cauza caniculei.

De asemenea, în corturile instalate din oraș, peste 660 de adresări au fost înregistrate din același motiv. Primăria municipiului informează că va continua să monitorizeze situația și să ofere ajutor populației.