„Păstrează sănătatea. Fă testul citologic”

0 88

În perioada 25-31 ianuarie 2021, în Republica Moldova este marcată săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin. În acest sens, a fost demarată o campanie națională ce are drept scop să ajute populația în conștientizarea importanței măsurilor de preântâmpinare a maladiei.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, împreună cu Serviciul Vamal și mai multe instituții publice și private și-au unit forțele pentru a îndemna femeile să aibă grijă de sănătate.

„Venim cu un îndemn către voi dragi mame, bunici, femei să faceți testul citologic. Chiar dacă ați emigrat și nu mai aveți Asigurare Medicală Obligatorie În Republica Moldova, atunci când veniți acasă, aveți posibilitatea să faceți acest test, absolut gratuit, apelând la medicul dumneavoastră de familie. Testul citologic se face odată la trei ani și nu durează mai mult de zece minute. Zece minute care ne pot salva viaţa.” a menționat un angajat al Serviciului Vamal.

Pe parcursul întregii săptămâni, în cele mai tranzitate posturi vamale din țară, angajații distribuie materiale informative despre modul de anticipare a bolii, creând și un clip video.

Acțiunile au loc sub genericul „Păstrează sănătatea. Fă testul citologic”.