Pâinea conține 50% E-uri, zahăr, grăsimi, dar și alte adaosuri

Pâinea conține 50% E-uri, cu până la 7g zaharuri pe 100g și cu până la 2,3g pe 100g, potrivit un studiu realizat pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România. InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip pâine ce se regăsesc pe piața din România, scrie realitatea.net

50 de produse au făcut obiectul studiului. Aceste produse provin de la mai mulți producători și distribuitori din România.

Ca urmare a centralizării informațiilor au rezultat următoare:

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 4:

48% dintre produsele studiate au avut în componență acid sorbic (E200);
40% dintre produsele studiate au avut în componență propionat de calciu (E282).

Din punct de vedere al informațiilor nutriționale regăsite în pâine: 

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.

Valoarea energetică este cuprinsă între 211 kcal și 406 kcal

Cantitatea de grăsimi variază între 0.3g și 9.2g

Cantitatea acizilor grași este cuprinsă între 0.1g și 2.2g

2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu acizi grași în compoziția lor

Cantitatea de fibre se situează între 1.3g și 11.54g

Cantitatea de proteine se situează între 5.97 și 15.48g

Cantitatea de glucide se situează între 28.24g și 84.2g

Din punct de vedere al cantității de sare si zaharuri:

Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0,22g si 7g

2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu zaharuri în compoziția lor

Cantitatea de sare este cuprinsă între 0,1g si 2.3g

2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziție sare

Studiul integral îl găsiți AICI.