Ordinul European al Cavalerilor Vinului a primit noi membri în rândurile sale

Ceremonie fastuoasă la Chișinău, unde Ordinul European al Cavalerilor Vinului a primit noi membri în rândurile sale. Organizația, care are o istorie de peste 700 de ani și își revendică tradiția de la ordinele cavalerești din perioada Evului Mediu, este prezentă în 27 de țări din Europa, inclusiv în Republica Moldova, și are peste 5000 de membri.

Zeci de membri și invitați au participat la defilarea care a pornit din Parcul Catedralei, în acordurile fanfarei Ministerului Afacerilor Interne.

În cadru protocolar, ceremonia a fost deschisă de Alexandru SAPOȘNIC, proconsul al Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

Scopul evenimentului festiv a fost primirea de noi membri în cadrul Ordinului.

Ordinul European al Cavalerilor Vinului este o organizație culturală ce are ca scop promovarea vinului ca bun cultural și își propune să contribuie la apropierea dintre oameni. De altfel, membrii Ordinului nu sunt doar specialiști în vinuri, dar mai ales ambasadori ai viticulturii și ai consumului de vin.

Alexandru SAPOJNIC, proconsul I al Consulatului Republicii Moldova al Ordinului European al Cavalerilor Vinului: “Noi toți știm că nu e suficient să produci un vin bun, este foarte important să fii cunoscut în lume, ca să primești prețul adevărat al unui produs excelent, trebuie să te cunoască cât mai multe persoane. Noi cu Cavalerii Vinului am adus Republica Moldova, am adus producătorii la nivel european, unde la evenimentele acelea organizăm degustații, prezentări, și lumea află de existența Republicii Moldova, țară care are tradiții vechi de producere a vinului. Cu Ordinul, am adus Moldova într-o organizație internațională, Federația Internațională a Confreriilor Bachus, organizație în care intrp 36 de țări, care desfășoară activități în mai multe țări din Europa.”

Aurel MORAR, proconsul II al Consulatului Republicii Moldova al Ordinului European al Cavalerilor Vinului: “Ordinul promovează cultura vinului, promovează lucrurile frumoase și nobile pentru a servi vinul. Numai atunci când învingi invidia și te implici pentru alții devii un om nobil și un adevărat cavaler – asta e un deviz al Cavalerilor Vinului. Mai are și o salutare cu care ne salutăm între noi, Cavalerii în Ordin: IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI.”

Membrii Ordinului au salutat primirea noilor membri și au declarat că astfel de evenimente sunt foarte importante pentru promovarea identității naționale și a vinurilor Moldovei.