Orașul Soroca ar putea fi lovit de scumpiri

0 29

Șirul scumpirilor din această toamnă continuă să lovească în orașele și satele din Moldova, iar următoarea zonă unde cetățenii ar putea simți acest lucru este Soroca.

Aici, se prevăd scumpiri legate de apa potabilă. Or, la începutul lunii septembrie curent, „Regia Apă-Canal Soroca” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică aprobarea noilor tarife la serviciul public de alimentare cu apă și la serviciul public de canalizare, susținând că noile tarife trebuie să asigure o eficiență economică, pentru a-i permite întreprinderii să achite creditul luat de la BERD.

Potrivit solicitării oficiale, furnizorul cere un tarif de 19,11 lei pentru un m3 de apă potabilă și 5,11 lei pentru fiecare m3 de apă uzată. Tariful actual pentru apa potabilă este de 18,06 lei, iar pentru serviciile de canalizare – 5,39 lei.

Anterior, scumpiri în mare parte nejustificate au fost înregistrate la produsele de panificație în orașele Bălți și Căușeni, în timp ce la Cahul, locuitorii vor plăti mai mult pentru transportul public în comun.