Oamenii au tăiat lemne ilegal în mai multe localități din Dondușeni

Mai mulți copaci au fost defrișați ilegal în pădurile din raionul Dondușeni. Acțiunile au fost înregistrate în localitățile Cernoleuca și Corbu , de către inspectorii IPM Dondușeni.

Oamenii legii deplasându-se la fața locului au depistat un caz de tăiere ilegală a zece arbori de specii diferite, de persoane necunoscute. Volumul masei lemnoase tăiată în mod ilegal este de 0,736 m3. Prejudiciul cauzat mediului constituie 698,40 lei.
Materialele pe cazul dat au fost înaintate către organele de drept pentru identificarea persoanelor necunoscute.
Urmare a raziilor efectuate conform planului de activitate au fost depistate alte 2 cazuri de tăiere ilegală, efectuate de persoane necunoscute, în pădurea cu conturul 155 gestionată de primăria satului Cernoleuca. Au fost tăiați în mod ilegal șase arbori de specie salcie, volumul masei lemnoase este de 6,855 m3, prejudiciul cauzat mediului constituie 1206,0 lei. În perioada lunilor aprilie-mai 2022, au fost tăiați în mod ilegal 47 arbori de specii diferite, volumul masei lemnoase tăiată în mod ilegal este de 14,331 m3, prejudiciul cauzat mediului constituie 4676,40 lei.
Toate materialele pe cazurile depistate de către inspectorii de mediu, au fost înaintate către organele de drept pentru identificarea persoanelor necunoscute.