O nouă ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova

O nouă ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova, Fine Wine Guide 22/23, a fost prezentată joi seara la librăria Cărturești, din incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Publicația este realizată de Andrei Cibotaru, degustător de vinuri la concursurile internaționale de vin.

Fine Wine Guide 22/23 conține, tradițional, o selecție cu 50 de vinuri, de la producători mari și mici din Republica Moldova. Este o selecție non-ierarhică, cu vinuri albe, roze și roșii, seci sau dulci, neapărat vinuri bune.

În premieră, publicația conține și o selecție cu câteva vinuri din România, medaliate la concursul internațional Vinarium, din juriul căruia face parte și Andrei Cibotaru.

La fel, Fine Wine Guide descrie 10 vinoteci din Chișinău, care promovează cultura consumului de vin în Moldova. De asemenea, sunt descrise cele 4 regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată.

Fine Wine Guide este la 5-a ediție, fiind tipărit cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului. Ghidul este scris în limbile română și engleză.

Publicația va fi disponibilă în rețeaua Cărturești, în vinotecile din Chișinău, la pensiunile turistice, etc, iar varianta electronică – pe site-ul vincuvin.shop.