Numărul refugiaților ucraineni rămași în Moldova, în creștere

După mai multe săptămâni la rând, numărul refugiaților ucraineni din Moldova este, din nou, în creștere. De la începutul conflictului armat și până în prezent, adică în perioada 24 februarie – 26 iunie, în țara noastră au intrat peste 469.400 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia, pe întreg teritoriul Moldovei au rămas circa 73.500 de refugiați, cu 500 mai muți decât săptămâna trecută.

Astfel, la moment, țara noastră găzduiește aproximativ 77.300 de oameni de alte naționalități, la fel, un număr în creștere.

În același context, potrivit Biroului migație și azil, până în această dimineață, au fost preluate peste 8.800 de cereri de azil, cu 100 mai multe decât săptămâna trecută.

Informația a fost prezentată de Ministerul Afacerilor Interne, care, în context, mai precizează, făcând referire la statistica ultimelor opt zile, pe segmentul de intrare MD – UA, în țara noastră au intrat peste 43.100 de cetățeni ai altor state. Dintre aceștia, aproape 3.800 de persoane au rămas în Moldova.

Cu referință la traversarea frontierei de stat de către cetățenii ucraineni în ultimele 24 de ore, conform Poliției de Frontieră, a fost consemnat un număr de aproape 9.700 de treceri, dintre care circa 4.700 – pe direcția de intrare în Moldova.