Noi detalii despre avionul de contrabandă

0 110

În urma operațiunii de ieri a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră la Edineț, când un avion care ar fi transportat țigări de contrabandă în România, au fost reținute patru persoane, dintre care trei cetățeni sunt ai Ucrainei, iar altul e din Belarus. Totuși, două persoane au reușit să fugă.

Rosian Vasiloi, șeful IGPF: „Primele informații despre o posibilă sau o tentativă de încălcare a frontierei de stat, folosind diferite aparate de zbor, noi le examinam la finele lunii august. Pe acest caz, informația primară a parvenit pe data de opt septembrie. Îndată ce am primit aceste informații, am dispus mai multe măsuri”.

Responsabilii spun că la fața locului au fost reținute trei persoane, toți fiind piloți, iar cea de-a patra a fost reținută mai târziu, într-un hotel din apropiere.

Daniel Martmus, șef-adjunct interimar al IGPF: „S-a purces la reținerea persoanelor, operațiune în urma căreia au fost reținute trei persoane. Din păcate, două au reușit să evadeze. Au fost petrecute măsuri de căutare, inclusiv a mijlocului de transport cu care se deplasa unul dintre cetățeni. În acest moment, cei doi cetățeni sunt dați în căutare internațională.”

Din informațiile preliminare se știe că avionul ucrainean reușise să transporte țigările de contrabandă în România. Polițiștii de Frontieră l-au reținut la întoarcere, când aterizase la Hlinaia Mică, la Edineț, cel mai probabil pentru a se alimenta.