Națiunile G-20 – 11 trilioane de dolari în susținerea recuperării economice

Națiunile G-20 au cheltuit, de asemenea, o sumă combinată de 21 de miliarde de dolari pentru a spori pregătirea și răspunsul la pandemie.

0 83

Națiunile G-20, au depus până acum 11 trilioane de dolari, pentru a accelera o redresare economică echitabilă și durabilă din criza coronavirusului, potrivit unui raport publicat înaintea summitului liderilor G-20 din Arabia Saudită săptămâna aceasta.

„Membrii G20 au adoptat măsuri imediate și excepționale pentru a aborda impactul pandemiei, inclusiv implementarea unor acțiuni de stabilitate fiscală, monetară și financiară fără egal”, scrie în raportul publicat.

Națiunile G-20 au cheltuit, de asemenea, o sumă combinată de 21 de miliarde de dolari pentru a spori pregătirea și răspunsul la pandemie.

Summitul Arabiei Saudite, desfășurat online, se concentrează pe restabilirea creșterii și protejarea redresării economice globale, abordând în același timp criza umană și sănătatea globală prelungită creată de pandemie.

“Avem ocazia să ne recuperăm mai puternic și mai durabil de la această pandemie, cu o incluziune socială și economică mai mare”, a declarat ministrul de finanțe al Arabiei Saudite, Mohammed al-Jadaan, care joacă un rol cheie în conturarea agendei summitului din 21 noiembrie.

„Printr-un răspuns global unit, G20 este hotărât să continue să abordeze provocările majore ale timpului nostru și să lucreze pentru găsirea de soluții”, a adăugat el.

În mod colectiv, membrii G-20 (grup de 20) reprezintă aproximativ 80% din producția economică mondială, două treimi din populația globală și trei sferturi din comerțul internațional. Grupul include Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Coreea, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Sursa informației: https://www.cnbc.com/2020/11/19/g-20-nations-have-now-deployed-11-trillion-post-covid.html