Nămolul de la Stația de epurare din Chișinău va fi folosit ca fertilizant

Nămolul de la Stația de epurare din Capitală va putea fi folosit ca fertilizant în agricultură. Noua tehnologie urmează să fie implementată de către un partener extern, cu care administrația SA „Apă-Canal Chișinău” a inițiat discuții privind prelucrarea nămolului, transmite IPN.

Partenerii externi precizează că linia nouă de tratare a nămolului va asigura un mediu ambiant sănătos. Astfel, va fi redus la maximum nămolul stocat la Stația de Epurare, acesta fiind tratat corespunzător. Noua linie de tratare a nămolului ar putea fi construită chiar pe teritoriul Stației de epurare, astfel vor fi excluse cheltuielile de transport, a comunicat în cadrul unei ședințe de lucru Irina Gutnic, director general „Apă-Canal Chișinău”.
Experiența țărilor UE în domeniul gestionării nămolurilor de epurare, procesate prin utilizarea celor mai performante tehnologii, instalații și utilaje, denotă oportunitatea utilizării acestora în calitate de îngrășăminte organice la cultivarea diferitor culturi, precum  și în calitate de fertilizant, se arată într-un comunicat de presă al întreprinderii.