Monede digitale a băncilor oficiale: Liban, Germania și SUA

Libanul va lansa moneda digitală în fața tulburărilor economice și financiare; Deutsche Bank: moneda digitală a băncii centrale va înlocui numerarul pe termen lung; Bancherul central american solicită dezvoltarea dolarului digital.

0 110

Libanul va lansa moneda digitală în fața tulburărilor economice și financiare:

Guvernatorul băncii centrale din Liban spune că țara, a cărei valută este în scădere, se pregătește să lanseze o monedă digitală în 2021.

Banca centrală a Libanului intenționează să lanseze o nouă monedă digitală în 2021 ca parte a unui efort mai larg de combatere a unei crize economice și financiare paralele care a cuprins țara.

Guvernatorul băncii centrale, Riad Salameh, a declarat unei adunări de oficiali că „Trebuie să pregătim un proiect de monedă digitală libaneză”, ca o modalitate de a consolida încrederea în sistemul bancar.

Deutsche Bank, moneda digitală a băncii centrale va înlocui numerarul pe termen lung:

Deutsche Bank a cerut Europei să accelereze dezvoltarea monedelor digitale ale băncii centrale Europene.

Deutsche Bank, cea mai mare instituție bancară din Germania, este încrezătoare că monedele digitale ale băncii centrale sau CBDC, vor înlocui numerarul în viitor.

Grupul de cercetare al băncii, Deutsche Bank Research, a publicat un nou raport privind estimările economice și propunerile de asistare a economiilor globale afectate de pandemia de coronavirus.

În raport, Deutsche Bank afirmă că pandemia COVID-19 în curs de desfășurare a accelerat „revoluția numerarului digital”. Potrivit băncii, această revoluție va permite în cele din urmă CBDC-urilor, cum ar fi yuanul digital al Chinei sau e-corona suedeză, să înlocuiască numerarul pe termen lung. Deutsche Bank a solicitat guvernelor naționale și companiilor private să lucreze la alternative la cardurile de credit.

Bancherul central american solicită dezvoltarea dolarului digital:

Membrul FOMC (Comitetul Federal pentru Piața Deschisă), Robert Kaplan, crede că Fed (Sistemul Rezervei Federale), ar trebui să acorde prioritate creării unui dolar digital.

Președintele Rezervei Federale din Dallas, Robert Kaplan, consideră că banca centrală a SUA, ar trebui să înceapă imediat să lucreze la o monedă digitală, un indicator clar că unii factori politici consideră acest lucru ca fiind o problemă urgentă.

Fed a lansat o revizuire literară a monedelor digitale ale băncii centrale sau CBDC, pentru a explora impactul dolarului digital asupra băncii comerciale și a politicii monetare. Revizuirea sa încheiat prin recomandarea unor cercetări suplimentare destinate explorării factorilor de valoare „intrinseci” ai unei monede digitale guvernamentale.

Sursa informației: https://cointelegraph.com/news/us-central-banker-urges-digital-dollar-development (SUA); https://cointelegraph.com/news/lebanon-to-launch-digital-currency-in-face-of-economic-and-financial-turmoil (Liban); https://cointelegraph.com/news/deutsche-bank-central-bank-digital-currency-will-replace-cash-in-long-term (Germania).