„Moldsilva” dă asigurări: lemne de foc vor ajunge pentru toți

Agenția „Moldsilva” dă asigurări că va livra cantitatea necesară de lemn tuturor celor 24 de ocoluri silvice din țară. Lemnul respectiv urmează să fie vândut celor care au depus cereri de procurare la primării până la 31 iulie. Iulian Mamai, șeful Direcției Fond Forestier din cadrul Agenției „Moldsilva” a precizat că în urma lucrărilor silvice care au loc în primul semestru al acestui an, au fost recoltați aproape 24 000 de metri steri de lemn de foc. Totodată, în semestrul doi, urmează a fi pregătiți livrați încă 250 000 de metri cubi de lemn.

„Cu referință la lemnul de foc propus spre comercializare de către „Moldsilva”, menționez prețul de la franco-parchet sau platforma primară de unde se execută lucrările variază de la 550 lei la 875 lei în dependență de specii, ne referim acum la specii tari. Lemnul moale variază de la 350 lei la 475lei, iarăși specia și entitatea silvică”.

Cei care nu au reușit să depună până la 31 iulie cereri pentru procurarea lemnelor de foc la primărie, se pot adresa direct la ocolul silvic.

Potrivit Biroului Național de Statistică, peste 680 000 de familii din R. Moldova își încălzesc locuințele cu lemn sau cărbune, alte 285 000 – cu gaze naturale, iar 165 000 au încălzire centralizată.