Megawatt.md – partener de încredere în dezvoltarea unei afaceri profitabile

O afacere de succes bazată pe implementarea celor mai moderne tehnologii, de la producție până la un sistem de management energetic avansat, este compania producătoare de mezeluri și produse din carne „Nivalli”. Recent ei au decis să își echipeze afacerea cu panouri fotovoltaice. Reprezentanții companiei afirmă că această inițiativă le-a permis să reducă semnificativ costurile facturilor. Partenerul de încredere care le-a oferit această oportunitate este compania „Megawatt”.

Eugeniu POPUȘOI, director operațional „Megawatt”: „La compania „Nivalli” merge vorba de o instalație de 260 kW în panouri fotovoltaice și cu o putere a invertoarelor de 200 kW. La locația dată, companiei „Nivalli” au fost instalate 472 de panouri cu puterea de 550 kW fiecare. Sunt instalate panouri de tehnologia Shingled, o tehnologie nouă și foarte eficientă și durabilă în timp.”

Potrivit directorului operațional „Megawatt”, Eugeniu Popușoi, compania „Nivalli” a beneficiat și de garanție pentru fiecare echipament instalat. Este vorba despre 15 ani pentru panourile fotovoltaice, din partea producătorului cu o perioadă de exploatare de 30 de ani, și cinci ani – pentru invertor.

Eugeniu POPUȘOI, director operațional „Megawatt”: „Instalațiile fotovoltaice sunt benefice pentru consumatorii atât mici, cât și foarte mari. În exemplul dat al companiei „Nivalli”, noi acoperim doar o pondere de 25 la sută din necesitățile reale ale companiei date. Din motivul restricționării instalării sistemelor mai mari pentru un loc de consum de energie electrică.”

La rândul său, cofondatorul companiei „Nivalli”, Sergiu Grădinaru, a remarcat faptul că datorită noilor instalații factura pentru serviciile de întreținere s-a diminuat semnificativ.

Sergiu GRĂDINARU, Cofondator compania „Nivalli”: „Deci sunt instalați circa 250-260 kW  în panouri pe o suprafață de aproximativ 1400 m2 și cu invertoare de 200 kW. Sigur că a fost plăcut să vezi cum factura se diminuează continuu, clar, cu o anumită sezonalitate, evident. Totuși oricare analiza nu ai pune-o în calcul, ca rezultat tu vezi salvarea de costuri și când o analizezi în ansamblu și când analizezi pe procese, se vede salvarea de costuri. Deci cu o sezonalitate de până la 27 la sută din costuri pe energie electrică au fost salvate datorită panourilor.”

Totodată, Sergiu Grădinaru, și-a exprimat speranța că viitorul unei afaceri profitabile în țara noastră este implementarea tehnologiilor eficiente energetic.

Sergiu GRĂDINARU, Cofondator compania „Nivalli”: „Eu aș zice că nu este teamă pentru viitorul energetic al Republicii Moldova, dat fiind faptul că urmează interconexiuni cu spațiul european, plus la asta Moldova cred că poate cu evident careva intervenții din partea statului, din partea partenerilor de finanțare, băncilor. Noi am putea extinde rata energiei regenerabile pentru țara noastră mult încă. Deci, estimăm să recuperăm investiția, inclusiv datorită subvențiilor, în jur de patru ani.”

Megawatt.md, propune clienților săi o gamă variată de instalații eficiente energetic, în fucție de posibilitățile financiare ale fiecărui client.

Eugeniu POPUȘOI, director operațional „Megawatt”: „Luând în calcul fluctuațiile de preț pentru achiziția energiei verzi, o medie pentru recuperarea investițiilor este aproximativ de la 5 până la 7 ani. Dacă mai apar și posibilități de subvenționare, termenul se scurtează practic la jumătate. Noi oferim clienților o gamă largă de panouri, în dependență de costurile și posibilitățile financiare ale clienților. Avem la dispoziție și mereu în stoc atât panouri monocristaline, care le cunoaștem toți, deja verificate în timp, panouri care sunt prezentate la „Nivallii”, tehnologia Shingled și deja un produs mai inovativ apărut recent sunt panourile de tip N Type, toate trei sau dovedit a fi eficiente și bune în timp, dar iarăși inovațiile trebuie mereu achitate mai mult.”

Totodată, pentru ca fiecare client să fie sigur de alegerea făcută, compania „Megawatt” are încheiate contracte de parteneriat cu cei mai de top furnizori.

Eugeniu POPUȘOI, director operațional „Megawatt”: „Noi avem un parteneriat de lungă durată cu compania Growatt, unul dintre liderii producătorilor de invertoare, și facem import direct de la producători. S-au dovedit a fi foarte eficiente, necapricioase la tipul rețelelor de care dispun sau la factorii climatici. La fel, conlucrăm la necesitățile clienților, facem import de absolut toate tipurile de invertoare și echipament de care au nevoie sau în dependență de dorințele clienților, dar aspectul principal și scopul principal al companiei noastre este să livrăm un produs calitativ care să corespundă tuturor standardelor, certificărilor europene și care să fie productiv și lucrativ pe o durată îndelungată.”

Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul oficial al companiei – megawatt.md sau vizita showroom-ul situat pe adresa Drumul Viilor, 38, din municipiul Chișinău.