Lemn obținut în condiții de laborator

Și plantele vor fi crescute în laborator, după o tehnologie similiară de cultivare a cărnii. Este inițiativa cercetătorilor de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite.

 

Astfel, vor fi produse fibre și lemn într-un mediu special. Asta, după ce oamenii de știință au reușit să obțină organisme vegetale folosind celule extrase din frunze de zinnia, cunoscută în popor drept cărciumăreasa.

Floarea Zinnia

Proiectul este încă în faza inițială, dar potențialul este enorm, deoarece culturile obținute în laborator ar putea fi folosite inclusiv drept materialele de construcție.

 

În timp ce agricultura tradițională este mai puțin dăunătoare din punct de vedere ecologic comparativ cu creșterea animalelor, poate avea un impact și costuri semnificative. De asemenea, sunt necesare resurse importante pentru întreținere.

 

Una dintre cele mai grave consecințe le au defrișările de păduri. Dobândirea lemnului pentru utilizarea în construcții prin metode inovative ar putea salva ecostisteme întregi.

 

Mai mult, specialiștii speră să fie capabili să creeze bucăți de lemn după o formă prestabilită, astfel încât să obțină instantaneu o masă, de exemplu.

 

Totuși, mai este cale lungă până la așa fel de performanțe. Asta în condițiile în care, experții au reușit să dezvolte în laborator plante la o scară foarte mică.

 

Aceștia intenționează să testeze diverse culturi și materiale vegetale pentru căpătarea unor plante cu proprietați finale variate.

 

Sursa informației: https://techcrunch.com/2021/01/20/mit-develops-method-for-lab-grown-plants-that-eventually-lead-to-alternatives-to-forestry-and-farming/