La Piața Avicolă din Capitală, prețurile la păsări „au zburat”…

0 481

Deși suntem în mijlocul toamnei, la piața Avicolă din Capitală, încă mai sunt în vânzare păsări. Numai că prețul lor nu-i prea mângâie pe potențialii cumpărători. Oamenii spun că, deși am avut parte de un an roditor, orătăniile sunt mult mai scumpe decât anul trecut.

„Am vrut să cumpăr. Prețurile sunt foarte mari. 130 lei un pui de cinci luni, când anul trecut era 45 lei.”

E scump tot, 140 lei o găină. Ce să facem? Cum să trăim așa? Cum să intrăm în iarnă?  Nu-s de acei de 35 lei, gata, deja s-au pierdut aceea.”

Andrei Ciobanu locuiește în Chișinău. Deși nu deține o gospodărie ca la țară, bărbatul spune că nu poate intra în iarnă fără câteva păsări în ocol.

„Aș cumpăra vreo 10-20 de găini, pentru că nu am mare gospodărie. La feciori mai dăm câte o găină, e cam greu de întreținut. În această vară, a fost și 30 și 40 de lei, puteai să cumperi mici. Acum prețurile s-au ridicat. Cam bate la buzunar.”

Ce să facem, dacă ne place bunișorul?… Bine măcar că Dumnezeu ne-a dat anul acesta roadă din belșug.

Anul acesta este porumb și o să cumpărăm.”

 „Prețul e foarte bun, nu e scump. Are două kg, e chiar foarte bun, nu e scump.Noi mai avem acasă, o să cumpărăm vreo zece-20 cred eu.”

Prețul păsărilor variază în funcție de rasă și greutate. Și, oricât ne-ar părea nouă de scumpă, orice marfă își găsește, până la urmă, cumpărătorul.

„Depinde de vârstă, dacă are cinci luni de zile 50 lei, are opt luni de zile-80 lei.  Reporter: Pe zi puteți până la câte capete? EL: Cât dă Domnul. 20-30-100…cum este spunem mulțumesc.”

Unii pui de rasa broiler ajung să coste și până la 250 de lei. Piața Avicolă din Capitală este situată pe strada Cărbunari 9 și este deschisă zilnic, de la ora 7:00 până la 18:00.